Ha már ismerős a tó körüli kerékpárút, és a lábunk is bírja, egy-két hurokkal ki lehet bővíteni a túrát, új helyeket fedezhetünk fel.

Az egyik bővítési lehetőség a Pákozdot és Dinnyést összekötő hosszú egyenes felénél található. A Császárvíz mellett Fehérvár irányába induló kerékpárút kb. 5,5 km-el teszi hosszabbá a túránkat, ráadásul egy kevésbé használt szakaszról van szó, így a többi kerékpározóra sem kell annyira figyelni.

Velencére begurulva nem muszáj lekanyarodni a tópart irányába. Ha tovább kerekezünk az országúton, egy bal kanyarral átjuthatunk az autópálya fölött, és egy masszívabb emelkedőn felkapaszkodhatunk Nadapra. A felfelé tekerést követően csodás mezők és szőlők mellett vezet az út, melyet követve Kápolnásnyéken keresztül újból visszatérhetünk Velencére, ahol a közel 8 km-es kitérő után vissszcsatlakozhatunk a tavat körbeölelő kerékpárútra.
Ez utóbbi szakaszhoz tartozó kerékpáros utakat a közelmúltban adták át, így a térképen jelölt rész közel teljes egészében szépen aszfaltozott borításon tekerhetünk.

A teljes túra így 43 km-es lesz, azonban az északi rész meglehetősen dimbes-dombos, így készüljünk megfelelően karbantartott kerékpárral.

Ha ez túl hosszúnak tűnik, nekivághatunk a klasszikus tókörnek, vagy tekerhetünk a Velencei-tó déli partján is.