Aki nem szeretne nekivágni a tó teljes megkerülésének, annak érdemes lehet először a Velencei-tó déli partját bebarangolnia. Így emelkedőktől mentesen, a túra teljes szakaszán kerékpárúton bicajozhatunk.

Induló állomásnak érdemes Agárdot választani, itt a kerékpárútnak kinevezett Török Bálint utcán indulhatunk el Dinnyés irányába. Ide érkezve érdemes meglátogatni a 2018-ban Guinness rekordot is beállító Várparkot.

Túránk következő szakaszában a főutat keresztezve rákanyarodunk a kerékpárútra Budapest irányába. Egy kis tekerést követően elérjük Sarvajcz keresztjét (erről bővebb információ a Látnivalók -> Agárd menüpont alatt). Továbbhaladva megállhatunk az agárdi hajókikötő melletti H2O akváriumházban, ahol a Velencei-tóban élő halakról találhatunk egy érdekes kiállítást.

bicaj es to

Innen több szabadstrandon keresztül és csónakkikötő mellett vezet tovább a biciklis útvonal egészen Velencéig, ahol a vasútállomásnál fejezhetjük be túránkat.

Ezt az útvonalat követve kb. 18 km-es túrát tudhatunk magunk mögött. Ha autóval érkeznénk és visszatérnénk Velencéről Agárdra, az plusz 4-5 km-es bicajozást jelent.